GİRNE BELEDİYESİ DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ ÇALIŞANLARINA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ

PERSONEL “BAĞIMLILIKLARDA FARKINDALIK EĞİTIMİ” “KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTİMİ”, “MİMİK VE DÜŞÜNCE OKUMA TEKNİKLERİ EĞİTIMİ” ALDI

Girne’de 9 Mart’ta hizmete giren Girne Belediyesi Danışma ve Destek Merkezi’nde görevli personel ve belediye zabıtalarına Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nda görevli uzmanlar tarafından eğitim verildi.
Merkezin daha etkin çalışabilmesi amacıyla Girne Belediyesi ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu arasında imzalanan protokol kapsamında, komisyona bağlı uzmanlar tarafından çalışanlara Komisyon Eğitim Sorumlusu Dr. Gülcem Sala Razı ve Psikolog Danışman Teyfide Tecel Hatipoğlu tarafından 3 gün boyunca “Bağımlılıklarda Farkındalık Eğitimi” ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komsyonu’nun yürüttüğü Kişisel Gelişim Sefernerliği kapsamında Health Education Center/Türkiye uzmanları Riccon İlhan ve Marziye İlhan tarafından “Kişisel Gelişim Eğitimi”, “Mimik ve Düşünce Okuma Teknikleri Eğitimi” verildi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, tüm bölge halkına özellikle de dezavantajlı insanlara hizmet vermek amacıyla açılan merkezde çalışacaklar öncelikli olarak eğitimin önemine işaret etti. Kısa bir süre önce hizmete açılan merkezin ücretsiz bireysel danışmanlık, çocuklar için psikolojik danışmanlık, evlilik ve aile terapisi, bağımlılık için danışmanlık hizmeti sunmak, halkı bilinçlendiren eğitim ve seminerler düzenlemek amacıyla hizmete açıldığını hatırlattı.

EĞİTİMLER SÜRECEK

Girne Belediyesi ile Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu arasında imzalanan İşbirliği Protokolü gereği personele ve halka yönelik eğitimler belli bir program çerçevesinde sürdürülecek. Merkez, Naci Talat Caddesi, Zeki Keçeli Apartmanı Kat:1/ Daire 3 adresinde hizmet veriyor.

Önceki Haber GÜNGÖRDÜ’NÜN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJI