Girne Belediyesi Çalışanları Yakın Doğu Üniversitesi Müzelerini Gezdi

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü ve Beraberindeki Teknik Heyet Yakın Doğu Üniversitesi Müzelerini Gezdi

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Belediye Müdür Muavinleri Naile Soyel, Ahmet Türker ile beraberindeki teknik heyet, Kuzey Kıbrıs’ın kültür mirasına ve sanat hayatına büyük bir zenginlik katan Yakın Doğu Üniversitesi oluşumu müzelerini ziyaret etti.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide; Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ayhan Dolunay ve Girne Üniversitesi Büyük Kütüphane Müdürü Öğretim Görevlisi Ahmet Can Temel tarafından karşılanan heyet, Yakın Doğu Üniversitesi kampüsü müzeler bölgesinde bulunan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi, Kıbrıs Araba Müzesi, Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi ile Girne Kapısı’nda yer alan Surlar içi Şehir Müzesi ve Dereboyu’nda bulunan GÜNSEL Sanat Müzesini ziyaret ederek  müzeler ve müzelerde sergilenen eserler hakkında detaylı bilgiler aldı.

Güngördü: Yabancı Ülkelerde Gezdiğimiz Müzeleri Kendi Ülkemizde Görmek Bizlere Gurur Veriyor

Ziyarette açıklamalarda bulunan Güngördü, Yakın Doğu Üniversitesi tarafından oluşturulan müzeleri ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, Türk dünyasından birçok ünlü sanatçının eserlerinin sergilendiği Kıbrıs Modern Sanat Müzesi ile sanata verilen değerin gerçek anlamda yaşam bulduğunu söyledi.

Güngördü; yabancı ülkelerde gezdiğimiz dünya standardındaki müzeleri kendi ülkemizde görmek bizlere gurur veriyor. Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel’i ve emeği geçen herkesi ve eserleriyle katkı koyan tüm sanatçıları yürekten kutluyorum” dedi.

Kıbrıs Herbaryum ve Doğa Tarihi Müzesi, Modern Sanat Müzesi ve Kıbrıs Araba Müzesi’nin her birinin dünya standartlarında müzeler olduğunu söyleyen Güngördü, “Ülkemiz kültürel ve endemik değerlerinin de arşivlendiği müzeler ile, toplumun folklorik  ögelerinin korunması çabasıyla ve de sanata ve sanatçıya verilen değerle, ülkemizi ve insanımızı geleceğe bir o kadar daha güçlü taşıyacağı inancındayım. Gençlerimizin ve çocuklarımızın, ülkemizin bu değerlerini görmeleri, öğrenmeleri ve sahip çıkmaları çok büyük önem taşıyor” dedi.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ’NE AİT ODA TİYATROSU’NDA ‘KIBRIS TÜRK KADININI HATIRLAR MISINIZ’ ETKİNLİĞİ YAPILDI