GİRNE BELEDİYESİ, ASKERİ BORU HATTININ GEÇTİĞİ GÜZERGAHI YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU OLARAK DEĞERLENDİRİYOR

Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri arasında, 1,6 km uzunluğundaki askeri boru hattının geçtiği güzergahın yürüyüş ve bisiklet yolu olarak değerlendirilmesi için protokol imzalandı.

**** Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de doğada yürüyüş imkanı sağlayan alanlar oluşturmak için arazi sıkıntısı yaşadıklarını, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ne ait, askeri boru hattının geçtiği atıl durumdaki güzergahın, talepleri üzerine yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenlenmesi için Belediye’nin kullanımına verildiğini söyledi.

Girne’ki askeri boru hattının geçtiği 1,6 km uzunluğundaki güzergahın yürüyüş ve bisiklet yolu olarak değerlendirilmesi için Girne Belediyesi ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı arasında, protokol imzalandı.
Protokole, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tuncay Altuğ, Yılanlı Ada İkmal Bakım Şefi Muhammet Kılıç imza koydu.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’nün talebi üzerine, askerin kullanımındaki atıl durumdaki arazinin, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenlenmesi için Belediye’nin kullanımına verildiğini ifade edildi.
Güzergahın, Karaoğlanoğlu Lemar ve çevre yolundaki Girne Amerikan Üniversitesi Çemberi arasında, 1.6 km uzunlukta, 3 metre yürüyüş ve 2.5 metre bisiklet yolu olarak kullanılacak genişlikte olduğu belirtildi. Verilen bilgide, Girne Belediyesi tarafından hazırlanan proje için Nisan ayında ihaleye çıkılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Güngördü: Trafikten uzakta ve güvenli bir alanda yürüyüş imkanı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne’de yürüyüş imkanı sağlayacak alanlar oluşturabilecek arazi sıkıntısı yaşandığına işaret ederek, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ne talepleri doğrultusunda, askerin kullanımındaki atıl durumdaki güzergahın yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenlenmesi için Belediye’nin kullanımına verildiğini ifade etti.
Güngördü, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’ne tüm Girne halkı adına teşekkür ederek, işbirliklerinin sürmesini diledi. Arazi üzerinde yürüyüş yolu yanı sıra, peyzaj çalışması da gerçekleştirileceğini ifade eden Güngördü, kurakçıl iklimlendirme bitkilerle düzenlenecek güzergahla kent sakinlerine sağlıklı yaşam için, trafikten uzakta, güvenli, doğada yürüyüş imkanı sunulacağını kaydetti.

Önceki Haber Girne’ye yeni bir koruluk kazandırıldı