Girne Belediye hudutlarında maske takma zorunluluğu getiriliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Dünya Sağlık Örgütünce de ‘pandemi’ olarak tanımlanan Covid-19 salgınının Girne kent sınırları içerisinde kontrolü kapsamında maske takma zorunluluğu getiriliyor.

Dünyada Coronavirüse karşı maske takılıp takılmamasıyla ilgili uzmanlar arasında tartışmalar devam ederken; Coronavirüs bulaş riskinin önlenmesi amacıyla, Girne kent sınırları içerisinde toplu ve kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu getirliliyor.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kamu hizmet binaları, bankalar, marketler, eczaneler, fırınlar, taxiler,benzin istasyonları ve Bakanlar Kurulu tarafından çalışması elzem görülen tüm kurum ve kuruluşlarda,  insanların toplu şekilde bulunduğu tüm  alanlarda herkesin maske takma zorunluluğu getirildiğini açıkladı.  İşletmelerdeki maske takma zorunluluğunun takibi işletmecide olacak ve maske takmayanlar bu alanlara alınmayacaktır.

Girne Belediye hudutlarındaki maske uygulama zorunluluğu 24 Nisan 2020 Cuma günü sabah 06:00’dan itibaren başlayacaktır.

Güngördü;”Maske kullanma zorunluluğu yanında; Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlar kapsamındaki kısmi sokağa çıkma yasağına uyulmaya devam edilecek, Girne kentinin tamamında insan hareketliliğini azaltmak için, sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulmayacak, sosyal mesafeye en az 3 adım olarak (1 metre) mutlaka dikkat edilecektir.

Amacımız halkımıza zorluk çıkarmak değil; bilakis onların sağlığını korumak ayrıca onlarla temas edenlerin sağlığını güvence altına almaktır. Tüm ülkemizde olduğu gibi kentimizde de; hayatı ne zaman normalde döndürebileceğimiz; bizlerin elindedir. Kişisel önlemlere, kurallara ne kadar dikkat edersek salgın sürecini o derece hızlı kontrol altına alır ve tehdidi tamamen ortadan kaldırabiliriz.’dedi.

EVDE KAL SAĞLIKLA KAL

Önceki Haber GİRNE 23 NİSAN’I YARIN SAAT 14:00’TE BALKONLARDA COŞKUYLA KUTLUYOR