10012923_1172146442814931_484645964106214392_o

Toplumun mimarı kadınlarımızın akıl, bilgi sevgi ve becerileriyle sundukları güzellikler bizleri gururlandırıyor. Bizleri eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımıza toplumun her kesimi tarafından saygı gösterilmeli ve kadına şiddete en sert şekilde tepki gösterilmelidir.

Kadınlarımız yaşamın her alanında başarılı çalışmalara imza atmaktadırlar. Onların yaşama bakışlarındaki hassasiyet, sağduyu ve zekâları, hayatı her zaman kolaylaştırmaktadır.
Kadınlarımızın toplumsal yaşamımızda üstlendikleri rol, sadece ülkemizin gelişmesi aydınlanması rolü değildir. Tüm dünyada kadınların mücadelesine kattıkları değer evrensel bir ruha bürünmüştür.

8 Mart 1857’de ABD New York’ta çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla greve giden işçilere yapılan saldırıda ölen 129 işçinin çoğu kadındır.

Bu günün anısına yıllar içerisinde yapılan çalışmalarla, kadının toplumdaki onurlu yerini sağlamak anlamında 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanıyor.

Ülkemizde de kadınlarımız bugün için hak ettikleri yeri alamamaktadır. Bunun çeşitli nedenleri olduğunu bilmekteyiz. Bu anlayışla, öncelikle kadınlara uygulanan her türlü şiddete karşı , kadının eş, anne ve toplumun temel direği olduğunu unutmadan ve gerekli değeri vermemiz gerektiğinin bilincinde olmalıyız. Tüm dünyadaki emekçi kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlar, kadına uygulanan her türlü ayrımcılığa karşı olduğumu belirtirim.

Nidai Güngördü
Girne Belediye Başkanı