Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü Dolayısıyla Girne Dr. Akçiçek Hastanesini ziyaret etti.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgide; Başkan Nidai Güngördü, hemşireler günü nedeniyle Girne Doktor Akçiçek Hastanesini ziyaret ederek, sağlık sisteminin fedakar çalışanlarını kutlayarak, doktorlar, hemşireler, ebeler ve sağlık çalışanlarının, toplum sağlığı için el ele büyük bir özveriyle çalıştığını vurguladı. Güngördü, Covid 19 Salgınının toplumların sağlığını tehdit ettiği bir dönemde, bütün dünyada ve ülkemizde, doktorlar hemşireler ve sağlık çalışanlarının ailelerinden eşlerinden çocuklarından evlerinden uzak kalarak, zaman mefhumu olmadan gece gündüz canla başla çalıştığını kaydederek, hemşireliğin büyük özveri gerektiren zor bir meslek olduğuna dikkat çekti.

Çalışmalarını çok zor şartlarda sürdüren ve yükleri önceden de çok ağır olan sağlık çalışanlarının Covid 19 salgınının ardından , yüklerinin daha da arttığını kaydeden Güngördü,doktorların yanında, hastalarla bire bir temas içinde olan, onların tedavilerini en iyi şekilde yürütülmesini sağlayan hemşirelerin sağlık sistemi içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Sağlık çalışanlarının çok zor ve kutsal bir görevi yerine getirdiğini ve Covid 19 salgını süresince önemlerinin bir kez daha ortaya çıktığını dile getiren Güngördü, kentte ve ülkede, salgın sürecinin iyi bir şekilde yönetilmesinde ve iyi bir şekilde atlatılmasının sağlık çalışanları sayesinde olduğuna vurgu yaptı. Güngördü,konuşmasının sonunda, toplum sağlığı için özverili çalışmalarından dolayı,şahsı, Girne Belediye Meclisi ve kent halkı adına tüm hemşirelere teşekkür ederek günlerini kutladı.

Güngördü  tüm hemşirelere tek tek karanfil verirken, hemşireler de kendisine nezaketinden dolayı teşekkürlerini iletti.