Girne Belediye Başkanı - Nidai Güngördü

Nidai Güngördü mesajında, “Kıbrıs Türk basını, bir asrı aşkın süreden beri toplumsal fayda adına sürdürdüğü ilkeli gazetecilik geleneği yanında, demokrasi ve çoğulculuğa yaptığı katkılarla, toplumsal gelişim ve ilerlemenin öncü gücünü oluşturmaktadır”dedi.
Başkan Güngördü, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, basının geliştikçe, ülkenin gelişimine de katkı koyabileceğini belirterek, basının; toplum bireylerinin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında denetleyici ve sorgulayıcı işleviyle de devletin en önemli destek unsuru olduğuna dikkat çekti.

Nidai Güngördü mesajında şunları kaydetti:
Basın halkı bilgilendirme, yönlendirme ve eğitme gibi son derece önemli ve üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir işleve sahiptir. Basın geliştikçe ülkenin gelişimine de katkı koyabilecektir. Ayrıca, toplum bireylerinin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasında basın, denetleyici ve sorgulayıcı işleviyle devletin en önemli destek unsurudur. Bu düşüncelerle, Kıbrıs Türk Basınına emek veren bütün basın mensuplarıyla basın emekçilerinin gününü kutlar, aydınlık yarınlar dilerim.

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI.