FİLM GÖSTERİMİ VE PANEL DÜZENLENDİ

DSC_1776 DSC_1768

Girne Belediyesi, Envision Diversity İnisiyatifi ve Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği işbirliğinde toplumsal cinsiyete yönelik etkinlik yapıldı. Girne Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, Envision Diversity İnisiyatifi ve Kıbrıs Türk Psikologlar Derneği işbirliğinde toplumsal cinsiyete yönelik film gösterimi ve panel düzenledi.

Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde yapılan etkinlikte, “Toplumsal cinsiyet ve kadınların hayatındaki dengeler (Parametreler) konulu panel gerçekleşti. Panelde Psikologlar Derneği’nden Refia Erosal ve Envision Diversity İnisiyatifi’nden Okan Bullici konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinlikte Fotoğraf Vakfı tarafından düzenlenen 2’nci İstanbul Belgesel Fotoğraf Günleri kapsamında gösterimi yapılan “Kimlikler Lütfen” isimli fotoğraf belgesel gösterimi sunuldu.

Güngördü: “Cinsiyet ayrımı kabul edilemez”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü etkinlikte yaptığı konuşmasında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadına yönelik şiddet, yanlış politikalar ve cinsiyet ayırımcılığına karşı bir duruş olduğunu söyledi. Nidai Güngördü, eşitliği yaşam felsefesi olarak benimsemiş biri olarak bireylerin maruz kaldığı şiddet, istismar ve cinsiyet ayrımının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Güngördü konuşmasının devamında ülke yönetiminde, siyasetinde, belediyecilikte ve sosyal yaşamda daha fazla kadın görmek istediklerini vurguladı.

Önceki Haber KARAOĞLANOĞLU CADDESİ’NDEKİ SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE