Engelsiz Fidanlığı” Fidan Dikim Etkinliği Gerçekleştirildi

Girne Belediyesi, 10 -16 Mayıs Engelliler Haftası Etkinlikleri çerçevesinde “Engelsiz Fidanlığı” Fidan Dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bölgede yer alan Özel Eğitim Merkezi ve 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi okulları, Girne Belediyesi Sosyal İşler Şubesi’ne bağlı Engelli Birimi üyeleri ve Girne Belediyesi Çocuk Meclisi’nin kısıtlı katılım, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, 10 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 10:00’da Karaoğlanoğlu bölgesi Hüseyin Köle Sokak’ta “Engelsiz Fidanlığı” Ağaç Dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, öncelikle toplumun ayrılmaz bir parçası olan özel gereksinimli bireylerle her zaman ilgilendiklerini dile getirerek, Girne Belediyesi’ne ait olan bu yeşil alana Girne Belediyesi Çocuk Meclisi ile birlikte sevgiyi, barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği simgeleyen Zeytin fidanlarını dikerek,  özel eğitim veren okullardan gelen çocuklara da bu duyguların aşılandığını belirtti. Güngördü; Girne Belediyesi’nin Pandemi döneminde rutin işlerin dışında sosyal yaşamda da etkin bir rol oynadığını işaret etti.  Güngördü “Özel gereksinimli çocuklarımızı sevgiyle kucaklar, pandemi günlerinin geçmesiyle daha güzel etkinlikler yapacağımızın altını çizerim, Sevgi Her Engeli Aşar ve katkı koyan herkese teşekkür ederim” dedi.

Girne Belediyesi Sosyal İşler Şube Amiri Misli Kadıoğlu: “Bir yıl önce oluşturduğumuz engelli birimini oluşturarak özel eğitim gerektiren bireylerimizi kucaklamak ve toplumun içerisine katmak için çaba gösteriyoruz. Girne Belediyesi Çocuk Meclisimiz ile birlikte de hareket ederek çocuklarımıza bütün engelleri kaldırarak doğa sevgisini aşılamak, paylaşımlarını artırmak amacıyla etkinlikler düzenliyoruz. Etkinliklere katkı koyan herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Girne 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu Leyla Yorgancıoğlu Usta yaptığı konuşmada, bu tarz etkinliklerin var olması engelli bireylerimiz ve toplumun bilinçlenmesi açısından çok önem arz etmekte olduğuna dikkat çekti. Usta, Öncelikle Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye sadece engelliler haftası değil her zaman yanlarında olduğu ve desteklerini esirgemedikleri için teşekkür etti.

Önceki Haber Ali Nesim Kabri Başında Anıldı