Ekinci’nin, “İz” isimli resim sergisi açıldı

Girne Belediyesi Sanat Galerisi’ndeki sergi, 2-14 Ekim tarihleri arasında hafta içi 10:00-17:00, Cumartesi günü ise 10:00-15:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir

Özlem Ekinci’nin, “İz” isimli kişisel resim sergisi Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyesi Ziya Egemen Sencer ile sanatseverler katıldı. Sergi, 2-14 Ekim tarihleri arasında hafta içi 10:00-17:00, Cumartesi günü ise 10:00-15:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Özdevrim: Sanat derin anlamlar içerir
Serginin kuratörü Şenol Özdevrim açılışta yaptığı konuşmada, sanatın sadece duvarda asılı eserlerden ibaret olmadığını belirterek, derin anlamlar içerdiğini ifade etti. Şenol Özdevrim, eski öğrencisi Özlem Ekinci’nin sanat dışında bir eğitim almasına rağmen sanat konusunda kendini geliştirdiğine dikkat çekerek, kişisel sergisinde görev almaktan mutlu olduğunu söyledi.

Ekinci:İlk sergimi açmanın heyecanını yaşıyorum
Özlem Ekinci de ilk kişisel sergisini açmasından dolayı son derece heyecanlı olduğunu belirterek, kendisine yardımcı olan Şenol Özdevrim ile serginin düzenlenmesini sağlayan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve belediye çalışanlarına teşekkürlerini sundu.

Güngördü: Aidiyet duygusu önemli
Başkan Güngördü ise Mardin’den Kıbrıs’a okumaya gelen, okulunu bitirdikten sonra çalışmaya başlayan Özlem Ekinci’nin aidiyet duygusuyla hareket ederek, bu ülkeye bişeyler bırakmak için çaba sarf etmesinin önemine dikkat çekti. Güngördü, büyük bir cesaret örneği gösterek, ilk sergisini açan Ekinci’yi tebrik etti.

Önceki Haber Girne Belediyesi ve Girne Üniversitesi işbirliği yapacak