EFSANE GRUP KURTALAN EKSPRES YARIN AKŞAM GİRNE ANTİK LİMAN’DA

ÇARŞAMBA AKŞAMI TİYATRO ASHK’IN TATMİNKAR ÖDÜL ADLI OYUNU PERDELERİNİ AÇACAK

Girne Belediyesi’nin düzenlediği 6’ıncı Girne Kültür Sanat Günleri Haziran ayında birbirinden güzel etkinliklerle devam edecek. Yarın akşam (14 Haziran 2016 Salı) Türk rock müziğin devleri Barış Manço’nun efsanevi grubu Kurtalan Ekspres Girne Antik Liman’da halka açık konser veriyor.
15 Haziran 2016 Çarşamba akşamı ise Carole Frechette‘in yazdığı Türkiye’de Kıbrıs’ın tiyatro elçisi Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği Tiyatro AŞHK’ın Tatminkar Ödül isimli tiyatro oyunu Girne Amfi Tiyatro’da sahneleniyor. Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, oyun biletlerinin 15 TL’den satışa çıktığı ve biletlerin Girne Belediyesi, Deniz Plazalar ve Amfi Tiyatro girişinden alınabileceği belirtildi.

Oyun hakkında

Tatminkar Ödül oyunu, seyircileri yalnızlık, aşk ve korku üzerine düşünmeye davet ediyor. Kurgusu ve dinamik altyapısıyla seyirciyi diri tutan, oyun karakterleri ile birlikte hayatınızla yüzleşmenizi sağlayan, kara komedi tarzında bir oyun. Yönetmen Hüseyin Köroğlu, günümüzün en büyük travmalarının başında gelen yalnızlık ve korkuya dikkat çekerek, şöyle özetliyor: ‘’Dünya kuruldu kurulalı, yalnızlık ve korkularla kuşatılarak yönetiliyoruz. Ya da birileri bizi istediği gibi yönetebilmek için, her nefesimizi, her adımımızı gözetliyor, kaydediyor ve işine geldiği gibi yönlendiriyor. İçimizdeki yalnızlık ve korku duygularını öne çıkararak kendine bağımlı hale getiriyor. Biz de demokrasi adı altında özgürce yaşadığımızı sanıyoruz. Peki ya çıplak gerçek ne? Bütün bunlara karşı biz ne yapıyoruz?’’

Haziran’da etkinlikler sürecek
6’ıncı Girne Kültür Sanat Günleri kapsamında Haziran ayı etkinlik programı şöyle devam ediyor: 21 Haziran 2016 Salı Grup Gündoğarken, Ramadan Cemil Meydanı, 23 Haziran 2016 Perşembe, Bozan Oratoryosu- Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Orkestrası tiyatro gösterimi, Girne Amfi Tiyatro, 28 Haziran Salı, Kıbrıslı Sanatçılar gecesi, Girne Amfi Tiyatro.

Önceki Haber GİRNE İMAR PLANI” KAPSAMINDA ANKET ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR