Dünya Kupasının açılışı Girne’de gerçekleştirildi

Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Kupası 2018, Girne’de yapılan kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı.

Girne Belediyesi katkılarıyla düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Hedef Kupası 2018 “Paragliding Accuracy World Cup”, Girne’de dün (15 Şubat) yapılan kortej yürüyüşü ve açılış töreniyle başladı. Girne Kordonboyunda düzenlenen açılış törenine Başbakan Tufan Erhürman, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC Hava Sporları Federasyonu Başkanı Zeki Ziya, Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, Tatlısu Belediyesi Başkanı Hayri Orçan ve Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu adına Hasan Karaokçu, sporcular ve birçok vatandaş katıldı.

Girne Sanat Galerisinde kura çekimi yapıldı
Tatlısu’da 16-18 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılan yarışmaya 20 ülke ve 115 sporcu katılıyor. Açılış töreni öncesinde sporcular Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında biraraya geldi ve çekilen kura sonucu sıraları belirlendi. Uluslararası Hava Sporları Federasyonu tarafından takvimlendirilen organizasyon katagori iki olarak dünya kupasına puan vermesini sağlaması açısından büyük önem taşıyor.

Dünya kupasının ilk ayağı KKTC’de
Bu yıl 6 ayakta gerçekleştirilecek kupanın ilk ayağı ülkemizde gerçekleşirken, yarışma 4 Mayıs’ta Kazakistan’da, 13 Temmuz’da Endonezya’da, 5 Ekim’de Kanada’da, 2 Kasım’da Nepal’de ve 14 Aralık’ta Arnavutluk’ta gerçekleşecek. Yarışmaya Girne Belediyesi ile beraber Tatlısu Belediyesi, Hava Sporları Federasyonu, Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Türk Hava Kurumu ve BRT katkı koyuyor.

YARIŞMA PROGRAMI

16 Şubat 08:00-16:30: Yarışma Uçuşları – Tatlısu