DÜDÜKLÜDE KIYMALI BAMYA” TİYATRO SEVERLERDEN TAM NOT ALDI

Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi’nin ortak prodüksiyonu olan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı iki perdelik tiyatro oyunu izleyicilerden tam not aldı.

Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi’nin ortak prodüksiyonu olan “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı oyun, 6-9-10 Mart 2018 tarihlerinde Çatalköy Belediyesi’nin düzenlediği 8. Beşparmaklar Tiyatro Festivali’nde muhteşem bir performans sergiledi. Memet Baydur’un yazdığı ve Derman Atik’in yönettiği oyun izleyenler tarafından tam not aldı.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, “Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) bu günden tam on yedi yıl önce Mehmet BAYDUR’un ‘Düdüklüde Kıymalı Bamya’ adlı eserini Girne Anafartalar Lisesi Salonu’nda sahnelemişti. Bugünün koşullarında bir oyun yeniden sahnelenebiliyorsa oyun yazarının çağdaşlığındandır. Yazarın, yazdıkları ve söyledikleri günümüz için hala geçerliliğini koruyor demektir.” dedi. Güngördü, yaşadığımız çağda, değerlerimize sahip çıkmanın, yaşlılarımızın hayat kültüründen ve tecrübelerinden yararlanmanın hepimizin görevi olduğunu ifade etti. Girne Belediyesi olarak her zaman “Sanata Evet” dediklerini belirten Güngördü, amatör olarak çalışmalarını sürdüren tüm oyuncuları da tebrik etti.

OYUN, HEM GÜLDÜRÜP HEM HÜZÜNLENDİRİYOR
Girne Belediyesi Sanat Yönetmeni Derman Atik, iki belediye ve iki tiyatronun birlikte ortak bir prodüksiyonu sahneye taşımasının ülkemiz için önemli bir iş olduğunu söyledi. Atik, “Düdüklüde Kıymalı Bamya, toplum içinde farklı kültürel çelişkileri ortaya koyarken birinci perde komedi yaşatarak, ikinci perde ağızda ekşimsi bir tat bırakarak izleyiciye keyifli bir zaman dilimi yaşatıyor” dedi.
Oyunda, Yardımcı Yönetmen Mehmet Soyluoğlu, Reji Asistanı İlde Atik, Işık Tasarımı Mehmet Saygıer görev alırken, Emine Gürçağ, Özge Çerkez, İlkşen V. Atik, Sevil Sargın, Gülüşan Gazanfer, Ersin Sargın, Özlem Akçal ve Derman Atik rol alıyor. Oyunun suflörlüğünü Ayşen Rahvancıoğlu ve Gülen Ataner, sahne amirliğini Evren Mercimekçi yapıyor. Oyun, önümüzdeki günlerde Girne’de, 10 Nisan 2018’de Beyarmudu’nda, 11 Mayıs 2018 Güzelyurt’ta yeniden perdelerini tiyatro severlere açacak.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ DANIŞMA VE DESTEK MERKEZİ ÇALIŞANLARINA UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU TARAFINDAN EĞİTİM VERİLDİ