DOĞANKÖY’DEKİ ESKİ ZEYTİN AĞACININ YERİ DEĞİŞTİRİLECEK

15202550_1606539219375649_4157327260193269694_nDoğanköy’de Zeytinli Sokak’ta yol yatağı içerisinde bulunan yaşlı zeytin ağacı Girne Belediyesi tarafından usulüne uygun şekilde yerinden sökülüp Zeytinlik Köyü’nde bulunan yeşil alana dikiliyor.
Girne Belediyesi’nden verilen bilgide, eski zeytin ağacının mevut yerinde engel oluşturduğu ve belediye ekipleri tarafından Girne Kaymakamlığı ve Tarım Dairesi’nin bilgisi dahilinde yerinden söküleceği belirtili. Zeytin ağaçlarının korunması ve yaşatılmasına yönelik duyarlı olunmasına dikkat çekilen açıklamada, Girne Belediyesi tarafından sürdürülen ağaç dikme çalışmalarına da, önümüzdeki günlerde de devam edileceği bilgisi verildi.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, zeytin ağaçlarının korunması ve yaşatılmasına yönelik farkındalık çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, kentin uygun bölgelerine önümüzdeki günlerde zeytin fidanı dikim çalışmalarının da yapılacağının altını çizdi.

Önceki Haber GİRNE’DEKİ BARIŞ PARKI’NA ESKİ FUTBOLCU SEVİM EBEOĞLU’NUN İSMİ VERİLDİ