Çöpünü yere atma, yeşili koru

Girne Belediyesi Temizlik Şubesi Ekipleri, hem temizlik hemde çevre konusunda farkındalık çalışması yaptı.

Girne genelinde temizlik çalışmalarına aralıksız devam eden Girne Belediyesi Temizlik Şubesi Ekipleri, bugün Girne-Lefkoşa Anayolu üzerinde bulunan Ciklos Mevkisindeki seyir alanları ve yol kenarında temizlik çalışması yaptı. Çalışmalara Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de katıldı. Farkındalık yaratılması amacıyla üzerinde “En iyi temizlik kirletmemektir”, “Temiz çevre, çağdaş toplum demektir”, “Temiz çevre, sağlıklı toplum” ve “Çöpünü yere atma, yeşili koru” dövizler taşındı. Güven Park ile Sevgi Çemberi arasında yapılan çalışmalar sonunda 700 adet büyük çöp poşetini dolduran çöp toplandı.

Güngördü: Çevre konusunda duyarlı olun
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, vatandaşlardan çevre konusunda duyarlı olmalarını istedi. Nidai Güngördü, belediye temizlik ekiplerinin özverili bir şekilde çalıştığını ancak temizlenen yerlerin kısa sürede yeniden kirletildiğini söyledi. Kent genelinde çevre temizliği konusunda farkındalık yaratma çalışmaları ve uyarı tabelalarının artırılmasıyla çevre temizliği konusunda halkın daha bilinçli olmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Güngördü, temiz bir çevrenin en önemli unsurunun duyarlı ve bilinçli insanlar olduğuna vurgu yaptı.

Önceki Haber Zeyko Sahil Bölgesi temizlendi