Belediye çalışanları İstanbul’da eğitim gördü

KTBB’ye  üye olan Girne ve Gazimağusa Belediye çalışanları, Yerel Yönetimlerde Habercilik Eğitimi’ne katıldı.

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ne (KTBB) üye olan Girne ve Gazimağusa Belediyeleri, 24-30 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da Anadolu Ajansı (AA) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) işbirliğinde düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Habercilik Eğitimi’ne” katıldı.

İngilizce olarak verilen eğitime ülkemizi temsil eden belediyelerin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Moğolistan ve Somali’den 20 temsilci yer aldı.

TÖRENLE SERTİFİKA VERİLDİ

Katılımcılar teorik, pratik ve belediye ziyaretlerinden oluşan programda 35 saat ders aldı. TDBB’nin hedef coğrafyasında (Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya) yer alan yerel yönetimlerde görevli basın ve halkla ilişkiler çalışanları, AA’nın sektörel tecrübe ve birikiminden faydalanarak mesleki bir eğitim aldı. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, TDBB Başkan Yardımcısı ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak ve AA Haber Akademisi Koordinatör Yardımcısı Hayri Çetinkuş’un katıldığı törende sertifika verildi.

Önceki Haber Girne Belediyesi’nin eğitime katkıları sürüyor