Başkan Güngördü, Kadirağa’yı kabul etti

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü kabulde yaptığı konuşmada kültür ve sanata büyük önem verdiklerini söyledi

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü,İskele Belediyesi Kültür Sanat Festivali Genel Koordinatörü, CIOFF Kıbrıs Başkanı ve Uluslararası Festivaller Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Kadirağa’ya kabul etti. Özlem Kadirağa, Girne Belediyesi’nin, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından geçen yıl düzenlenen 6’ncı Halk Dansları Festivaline Girne Amfi Tiyatro’nun kullanımını vermesi nedeniyle NidaiGüngördü’ye bir teşekkür ziyareti yaptığını söyledi.Kadirağa ayrıca ülkede yapılan uluslararası halk dansları festivalleri hakkında bilgi vererek, Girne Belediyesi’yle işbirliği yapmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.

Güngördü:Kültür ve sanata önem veriyoruz

Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada kültür ve sanata verilen önemle, bir ülkenin gelişmişliğinin ölçüldüğünü belirterek, halk dansları konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi. NidaiGüngördü, göreve geldikten sonra yapılan icraatlardanbahsederek, Leymosun Kültür Evi ile Doğanköy Köy Evi’ni hizmete açtıklarını, uzun bir aradan sonra Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nı başlattıklarını ve belediye bünyesindeki tiyatro grubu GİBETSU’yu yeniden canlandırarak düzenlenen Tiyatro Günleri’nde yerli ve yabancı tiyatro gruplarını ağırladıklarını kaydetti.

Kültür ve Sanat Günleri kapsamında dünyaca ünlü müzisyenleri ağırladıklarını anlatan Güngördü, belediyenin ayrıca yürüyüş kolu, fotoğrafçılık, halk dansları,Türk Sanat Müziği,el işi ve Çocuk Sanat Atölyesi sanatları atölyesi alanlarında faaliyetlerini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

/ZN

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI