AYŞE TURAL’IN SON KİTABI “HADİ GÜLÜMSE” TANITILDI

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ nün De Katıldığı Kitap Tanıtımı Girne Belediyesi Hizmet Binası’nda Bulunan Camekan Cafe’de Bugün Gerçekleştirildi.

Ayşe Tural’ın köşe yazılarından oluşan “Hadi Gülümse”, yazarın 17’nci kitabıdır.

Ayşe Tural, babasına ithaf ettiği kitabında, yaşama sevincini anlatıyor ve “okuyucuların yüreklerine dokunmayı” amaçlıyor.

Tanıtımda konuşan Ayşe Tural: “17. Kitabıma bir imza daha koymak şerefine ve mutluluğuna eriştim.  Yaşamın en güzel tarafı bana göre hayata gülümsemek. Hayatla kavga etmek yerine eğer dans edersiniz hayat size gülümsüyor. Onun için ben 17. Kitabımın adını “Haydi Gülümse” koydum. Tüm olumsuzluklara inat gülümseyebilmek insanın gücünü, ruhunun ve kalbinin güzelliğini gösteriyor. Hayata bakış açısındaki o ışığı yakalamamızı sağlıyor diye düşünüyorum ”dedi. Tural, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye de sanatı ve sanatçıyı her zaman desteklediği için teşekkür etti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tanıtımda yaptığı konuşmada, “ Bu şehir pek çok aktivitelerin yanında sanat aktivitelerine de önem veren bir şehirdir. Bu nedenle bizim hep söylediğimiz üretmek çok önemlidir. Herkes yaptığı işi en iyi şekilde yaptığı sürece bu toplumda var olacağız ve bu toplumda yaşamamız daha anlamlı olacaktır. Her kim hangi işi yaparsa yapsın en iyisini yapmak zorundadır, yaptığı işinde bugünden gelecek nesillere aktarılması ancak yazmakla olur. Yazabildiğimiz oranda insanlar bizi tanıyacak çocuklar bizi tanıyacak gençler bizi tanıyacak ve yazılar bizi ileriki nesillere taşıyacaktır. İşin temelinde üretim ve insan odaklı çalışmalar olması gerekmektedir. Tüm Dünya’da olduğu gibi Kıbrıs’ta sıkıntılı dönemlerden geçmektedir ve bu tarz aktiviteler bize gülümsememizi sağlar. Böylesi güzel bir konuyu bu günlere denk getirmesi hapsimizin gülümsemesi açısından çok önemlidir. Yazar Ayşe Tural 17 kitapla insanları buluşturdu. Bizde Girne Belediyesi olarak 7 yılda 30 kitap basan bir belediye olarak hocamı kutluyorum ve sanata evet diyor herkesi sevgi ile kucaklıyorum” dedi.

Önceki Haber Girne’de yılbaşı süslemeleri ile ilgili iddialar gerçek dışı…