ATAOL BEHRAMOĞLU VE HALUK ÇETİN’DEN MÜZİKLİ ŞİİR DİNLETİSİ

GİRNE BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ “KIBRIS’TA BAHAR” ETKİNLİĞİ’NDE ATAOL BEHRAMOĞLU VE HALUK ÇETİN’İN MÜZİKLİ ŞİİR DİNLETİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Girne Belediyesi tarafından düzenlenen Kıbrıs’ta Bahar etkinliğinde, ünlü şair, yazar, çevirmen ve edebiyatçı Prof. Dr. Ataol Behramoğlu ile müzisyen Haluk Çetin’in müzikli şiir dinletisi gerçekleştirildi. Grand Pasha Otel Vienna Balo Salonu’nda yapılan etkinlik, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Girne Belediye çalışanı Güzin Sezinler’in anısına atfedildi. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, şiirin mutluluğu, sevgiyi, özlemi içerdiği gibi acı ve ölümü de içerdiğini ifade ederek, bu günlerde arkadaşlarını ve çalışanlarını kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduklarını söyledi. Güngördü, Behramoğlu ve Çetin’i Girne’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

BEHRAMOĞLU: KIBRIS’IN BENİM İÇİN AYRI BİR YERİ VAR

Etkinlikte, şiirlerini okuyan Ataol Behramoğlu, Kıbrıs’la ilgili anılarını da anlatarak kendisini dinlemeye gelenlere samimi ve keyifli bir akşam yaşattı. Sevilen müzisyen Haluk Çetin de Behramoğlu’nun bestelerini gitarı eşliğinde seslendirdi. Behramoğlu, Kıbrıs’ın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyleyerek, Girne Belediyesi’ne daveti için teşekkür etti. Etkinliğin sonunda Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin’e çiçek takdiminde bulunan Güngördü, “Girne Belediyesi, asfalt da yapmalı, kaldırım da yapmalı ancak Ataol Behramoğlu’nu da Girne’ye getirmeliydi” diyerek, Behramoğlu ve Çetin’e teşekkür etti. Etkinliğin sonunda Behramoğlu kitaplarını Haluk Çetin de CD’lerini imzalayarak konuklarla ayrı ayrı sohbet etti.

Önceki Haber GİRNE’DE ESKİ TRAFO BİNASI’NIN SANAT GALERİSİNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR