Altan, kitabını Güngördü’ye takdim etti

Zekai Altan, “Gizemli Kıbrıs” isimli gezi-rehber türündeki kitabını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü için imzaladı

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, turizmci ve araştırmacı yazar Zekai Altan’ı kabul etti. Zekai Altan kabulde kendi yazdığı “Gizemli Kıbrıs” isimli gezi-rehber türündeki kitabını  imzalayarak Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’ye takdim etti.

Başkan Nidai Güngördü kabulde yaptığı konuşmasında, ülkenin değerlerine sahip çıkıp, kalıcı bir eser bırakmanın önemine işaret ederek, yayınladığı kitap nedeniyle Zekai Altan’ı tebrik etti. Nidai Güngördü, hazırlanan kitabın hakettiği değeri bulması için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

Zekai Altan ise kitapta; Kıbrıs Kronolojisi, Kuzey Kıbrıs’a gitmek için formaliteler, gümrük, geçişler, aylık ortalama hava sıcaklığı, haberleşme, posta, ulaşım, transferler, alışveriş, eğlence, festivaller, kütüphaneler, milli parklar, mağaralar, anıt ağaçlar, şifalı bitkiler, hayvanlar, bitki örtüsü ve folkloru gibi Kıbrıs’la ilgili her türlü ayrıntıya yer verildiğini söyledi. Zekai Altan, kitabın Kıbrıs’ta yaşayanlar ve bu ülkeyi ziyarete gelenler için önemli bir kaynak niteliğinde olduğunu ifade etti.

Önceki Haber Evim Evim Güzel Evim sergisi açıldı