8’nci Kültür Sanat Günleri başladı

Türkiye’nin özgün müzik sanatçısı Edip Akbayram 2 bini aşkın kişiye şarkı söyledi.

Girne Belediyesi’nin bu yıl 8’ncisini düzenlediği Kültür Sanat Günleri cumartesi gecesi Türkiye’nin özgün müzik sanatçısı Edip Akbayram konseriyle başladı. Girne Amfi Tiyatroda gerçekleşen konsere 2 bini aşkın kişi katıldı. Edip Akbayram konserde, “Seni seven öldü”, “Sen gittin gideli” ve “Aldırma gönül” isimli şarkılarını dinleyicileriyle birlikte tek bir ağızdan söyledi.

Güngördü: Bu yıl sloganımız sanat yoluyla barış

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konserde yaptığı konuşmada, Kültür Sanat Günleri’nin bu yılki sloganının “Sanat yoluyla barış” olduğunu ifade ederek, bu nedenle açılışı Edip Akbayram ile yaptıklarını söyledi. Nidai Güngördü, sanatın insanlık için birleştirici bir güç olduğuna inandığını belirterek, başlayan etkinliklerin barış ve hoşgörüye vesile olmasını temenni etti. Güngördü konuşmasının sonunda şahsı, belediye meclis üyeleri ve Girneliler adına sanatçıya teşekkürlerini sundu.

Akbayram: Kıbrısın yeri bende ayrı

Edip Akbayram ise 50 yıllık sanat yaşamında Kıbrıs’a birçok kez geldiğini belirterek, her geldiğinde ayrı bir heyecan duyduğunu söyledi. Akbayram, Girne Amfi Tiyatro’nun atmosferinden ve seyircilerin enerjisinden çok etkilendiğine dikkat çekerek, başlayan etkinliklerin hayırlı olmasını diledi.

Önceki Haber 6’ncı Etap Kanalizasyon Projesi imzalandı