8. Girne Kültür Sanat Günleri Devam Ediyor

“ESARETTEN ÖZGÜRLÜĞE” GİRNE’DE SAHNELENİYOR

****Girne Belediyesi’nin düzenlediği 8. Girne Kültür Sanat Günleri, 31 Temmuz 2018 Salı akşamı saat 21:00’de Girne Amfitiyatro’da Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği Esaretten Özgürlüğe tiyatro oyunuyla devam ediyor.

Girne Beldiyesi’nin bu yıl “Sanat Yoluyla Barış” sloganıyla düzenlediği, özgün müziğin devi Edip Akbayram Konseriyle açılışı yapılan 8. Girne Kültür Sanat Günleri, 31 Temmuz 2018 Salı akşamı Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği Esaretten Özgürlüğe tiyatro oyunuyla devam ediyor. Perdelerini, Girne Amfitiyatro’da saat 21:00’de izleyiciye açacak oyun biletlerinin, 15 TL’den satışa sunulduğu, biletlerin, Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi, Deniz Plazalar ve etkinlik akşamı Amfitiyatro girişinden temin edilebileceği kaydedildi.
Öte yandan, 30 Temmuz 2018, Pazartesi günü saat 09:30’da Girne Belediyesi Sanat Galerisi’nde (Eski Trafo Binası’nda) oyunla ilgili basın toplantısı düzenleniyor.
Basın toplantısında Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Tiyatro AŞHK Sanat Yönetmeni Sanatçı Hüseyin Köroğlu, Şenay Saçbüker ve Piyano Sanatçısı Yılım Ceceloğlu yer alacak. 8. Girne Kültür Sanat Günleri kapsamında devam edecek etkinlik programının da önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Oyunun konusu

1915’te yurdun her karış toprağı düşmanlar tarafından işgal edilmişti. Mustafa Kemal Atatürk, 1919’da silah arkadaşları ile Samsun’a çıkarak özgürlük ateşini yaktı. Bir halk önderinin yaktığı özgürlük ateşi etrafında “bir” olundu. Atatürk, esaretten özgürlüğe destanlar yazarak yurdunu düşmanlardan kahramanca kurtardı. 1923’te Cumhuriyeti halkı ile birlikte ilan etti.
Oyun, iki Selanikliyi, iki mavi gözlü devi, iki memleket sevdalısını; Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Nazım Hikmet’i hem izleyiciyle buluşturuyor, hem de türkülerle, Kuvayı Milliye Destanı’ndan hiç unutmamamız gereken anlarla izleyiciyi yüzleştiriyor.
Oyundan sonra, özellikle Kurtuluş Savaşı sırasında Kıbrıslı Türkler’in Anadolu’ya yaptıkları maddi ve manevi destekler de vurgulanarak anlatılıyor.
Hüseyin Köroğlu’nun ve Şenay Saçbüker’in rol aldığı oyunda Yılım Ceceloğlu piyanosuyla onlara eşlik ediyor.

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ “YAZ TATİLİ ÇOCUK VE GENÇLİK ATÖLYELERİ” DEVAM EDİYOR