GÜNGÖRDÜ, KONUK BELEDİYE BAŞKANLARI VE HEYETLERİ KABUL ETTİ

GÜNGÖRDÜ, KONUK BELEDİYE BAŞKANLARI VE HEYETLERİ KABUL ETTİ

GÜNGÖRDÜ, ZEYTİN FESTİVALİ KAPSAMINDA ÜLKEYE GELEN KONUKLARI KABUL ETTİ

Girne Belediyesi’nin düzenlediği 17’inci Uluslararası Zeytin Festivali kapsamında Girne’ye gelen  belediye başkanları ve konuk heyetler Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yle Girne Belediyesi Sanat Galeri’nde buluştu.
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve heyeti, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve heyeti, Beylikdüzü Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi, Anamur Belediyesi, Kuşadası Belediyesi, Almanya Bingen Belediyesi, Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Edremit ve Romanya’dan gelen misafirler ve Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nda dereceye giren karikatür sanatçılarını ağırlayan Güngördü, kent hakkında ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi vererek, konuklara içerisinde zeytin, zeytin yağı, Zeytin Karikatürleri Albümü ve Kıbrıs’a özgü hediyelik eşyalar bulunan çantalar armağan ederek, heyetlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

GÜNGÖRDÜ: “ZEYTİN AĞAÇLARINI KORUMAYI BECEREMEDİK”

 

Güngördü, bu yıl 17’incisini düzenledikleri Zeytin Festivali’yle zeytin ağacı ve zeytin ürünlerinin tanıtılması ve üretiminin teşvik edilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Zeytin ağacının dünyaya Kıbrıs ve Suriye’den yayıldığının bilindiğine işaret eden Güngördü, Kıbrıs’ta geçmişten günümüze zeytin yetiştiriciliğinin önem teşkil ettiğini ifade etti. Güngördü, “Daha önceki yıllarda bilinçsizlik nedeniyle nakil yöntemi kullanılmadığı için ağaçları kesip yerlerine binalar dikerek  zeytin ağaçlarının birçoğunu yok ettik. Böylelikle, zeytin ağaçlarını korumayı beceremedik. Festivalden sonra bu konuda önemli bir duyarlılık oluşmuş, özellikle son dört beş yılda artan inşaat faaliyetlerinde zeytin ağaçları nakledilmeye başlamıştır” dedi.

 

KONUKLAR ADADAN AYRILMAYA BAŞLADI

 

Festival kapsamında bu yıl 7’incisi düzenlenen ve bu yıl 64 ülkeden 348 katılımcının 802 eseriyle katıldığı, Uluslararası Zeytin Karikatürleri Yarışması’nın da; dünyadaki karikatür sanatında önemli bir yere geldiğini belirten Güngördü,   Kuzey Kıbrıs’ın dünyaya tanıtımı için Kıbrıs Türk Karikatürcüler Birliği’yle beraber önemli bir iş ortaya koyduklarının altını çizdi.
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve heyeti, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve heyeti Pazar günü adadan ayrılırken, diğer konuk heyetler de bugün ve yarın ülkemizden ayrılacak. 17’inci Zeytin Festivali, yarın akşam (9 Ekim 2018) köy meydanında ve halka açık Bülent Ortaçgil Konseriyle son bulacak.

 

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI.

Önceki Haber 17. Zeytin Festivali devam ediyor

Girne Belediyesi - Bilgi İşlem Bölümü © 2023.