6’INCI GİRNE KÜLTÜR SANAT GÜNLERİ BAŞLIYOR

Girne Belediyesi’nin bu yıl altıncısını gerçekleştireceği Girne Kültür Sanat Günleri için dün Grand Pasha Otel’de basın toplantısı düzenlendi. 24 Mayıs 2016 Salı akşamı Şebnem Ferah konseriyle başlayacak etkinlikler 7 Eylül’de sona erecek.

Girne Belediyesi’nin bu yıl altıncısını gerçekleştireceği Girne Kültür Sanat Günleri için dün Grand Pasha Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve belediye personeli katıldı.
Girne Belediyesi, 24 Mayıs 2016 Salı akşamı Şebnem Ferah konseri ile başlayacak 6’ıncı Girne Kültür Sanat Günleri’nde 19 farklı konser ve tiyatro gösterimine ev sahipliği yapacak.
Güngördü: Etkinlikleri tüm kente yayma hedefindeyiz
Basın toplantısında konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yaz süresinde her kesime hitap edecek etkinlikler düzenlendiklerini ifade ederek, dünyadan, Türkiye’den ve ülkemizden bir birinden kaliteli sanatçılarla hem Girnelileri hem de Girne’ye gelecek misafirleri buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Güngördü, tüm etkinliklerin engellilere ücretsiz olacağına vurgu yaparak, Eylül ayına kadar sürecek etkinlikleri Amfi Tiyatro yanında tüm kente yayma hedefinde olduklarını belirtti. Şu günlerde Girne Antik Liman’da sorunlar yaşandığını da ifade eden Güngördü, bazı konserlerin Antik Liman, Kaşgar Court ve Ramadan Cemil Meydanı’nda da yapılacağını kaydetti.

“Barış temalı bir etkinlik olacak”

Güngördü, barış temalı bir organizasyon gerçekleştirdiklerine işaret ederek, dünyamızda yaşanan bu kötü günlerde bir nebze de olsa kültür ve sanatla halka güzel saatler yaşatmayı hedeflediklerini belirtti. Güngördü, 6’ıncı Girne Kültür Sanat Günleri’nin düzenlenmesinde meclis üyelerinin, Kültür Sanat Komitesi’nin ve belediye personelinin büyük emekleri olduğunu vurgulayarak herkese teşekkür etti. Güngördü, etkinliklere tüm halkı davet etti.

6’ıncı Girne Kültür Sanat Günler Etkinlik Programı şöyle:

24 Mayıs 2016 Salı Şebnem Ferah Konseri, 7 Haziran 2016 Salı Melis Sökmen Konseri, 14 Haziran 2016 Salı, Kurtalan Ekspres Konseri, 15 Haziran 2016 Çarşamba, Tatminkar Ödül – Tiyatro Aşhk / Tiyatro Gösterimi, 21 Haziran 2016 Salı Grup Gündoğarken, 23 Haziran 2016 Perşembe Bozan Oratoryosu – Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Lefkoşa Belediye Orkestrası/ Tiyatro Gösterimi, 28 Haziran 2016 Kıbrıslı Sanatçılar Gecesi 7 Temmuz 2016 Perşembe Gripin Konseri, 12 Temmuz 2016 Salı Boyfrıend – İstanbul Devlet Tiyatrosu / Tiyatro Gösterimi, 19 Temmuz 2016 Salı 2. Girne Blues Festivali, 26 Temmuz 2016 Salı Bulutsuzluk Özlemi, 2 Ağustos 2016 Salı Onur Akın, 9 Ağustos 2016 Salı Pamuk Prenses Ve Yedi Cüceler / Çocuk Tiyatrosu, 16 Ağustos 2016 Salı Mabel Matiz, 23 Ağustos 2016 Salı Yaşar, 6 Eylül 2016 Salı Neşet Ertaş – Neşe Dert Aşk / Ankara Devlet Tiyatrosu / Tiyatro Gösterimi, 15 Eylül 2016 Perşembe, Yeni Türkü Konseri, 20 Eylül 2016 Salı, Buray Konseri 27 Eylül 2016 Salı Teoman Konseri

GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Önceki Haber GİRNE BELEDİYESİ ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLARI AÇIKLANDI